Familjeterapi har stärkt vår familj

God morgon och välkommen! Äntligen är det fredag igen, som jag har längtat. Den här fredagen tänkte jag passa på att skriva ett inlägg till er, då det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg senast. Idag tänkte jag skriva om familjeterapi i Sandviken, något jag och min familj själva varit på och fått hjälp med.

Alla familjer har problem eller stöter på problem, stora som små. Oavsett hur välfungerande en familj ser ut i dina ögon vet du antagligen inte hur det ser ut bakom den fasaden, antingen har de en jättefin relation och vardag tillsammans eller så är det helt tvärtom. I det här inlägget kommer jag vara ganska ärlig, ni kommer få ta del av saker jag aldrig delat med mig av förut. Det är nämligen så att min familj har haft väldigt mycket problem och vi har haft en bråkig relation till varandra under ett bra tag nu. Vi har alltid älskat varandra och velat få det att fungera men det har satts käppar i hjulen emellanåt. För ett tag sedan tog jag därför upp idén att vi skulle gå på familjeterapi i Sandviken, vilket alla i familjen tyckte lät som en bra idé. Nu i skrivande stund har vi gått i några veckor och jag känner redan att det börjar ge resultat. Vi får möjligheten att lyfta våra åsikter och reda ut dem tillsammans, något jag tycker alla familjer faktiskt borde göra. Oavsett om man gör det hemma vid matbordet eller om man går på terapi tillsammans tycker jag att det behövs och hjälper en att processerna och reagera på saker man behöver arbeta på som familj. Som sagt har vi gått på familjeterapi i Sandviken men oavsett vart i landet du bor tycker jag det kan vara vettigt att prova familjeterapi för att se om och hur det kan hjälpa er som familj.