Unikt mc-museum i Falköping

Det var tyvärr dåligt intresse för besöket på mc-museet i Falköping. Det är mycket sevärt och en helt unika motorcyklar och även andra föremål som har med motorcyklar att göra finns där att beskåda. Några motorcyklar från krigsåren finns också, och man får en intressant guidning bland alla rariter. 

Vi guidades av  Conny Lingehed som kunde det mesta om alla föremål. Vårt besök varade i ca 1,5 timma, och den tiden räckte naturligtvis inte till för att Conny skulle hinna berätta om alla föremål som finns.

 

 

 

Så här såg entrén till Falköpings motorstation ut som låg där de gamla delarna av gymnasieskolan nu ligger. Motorbanan fanns från slutet av 40-talet fram till 1964.

 

 

 

Detta är en kopia av en motorcykel som användes av engelska och tyska fallskärmssoldater under kriget. Sadel och styret gick att fälla ned och sedan kunde hela motorcykel stoppas i ett rör som landsattes med fallskärm tillsammans med soldater med fallskärm.

 


Isracing maskiner fanns också flera stycken. Obs dubbarna i däcken. Namnet Ricksson som står på tanken på motorcykeln i bakgrunden är en synonym för Stig Rickardsson, som var den flerfaldige världsmästaren i speedway, Tony Rickardssons far. Stig Rickardsson var en mycket duktig konstruktör som tog fram flera motorkonstruktioner för speedway och isracing maskiner.